Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с палене при 159 1.9 JTDm (150)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с палене при 159 1.9 JTDm (150)

Здравейте колеги, от скоро и аз съм собственик на Алфа Ромео 159 SW 1.9 JTDm 150 к.с. големия мултиджет... Като купих колата бях много доволен, и още съм, но ми изкочи един проблем. При 1-во палене за деня, когато колата си е студена, пали много трудно и даже в повечето случаи не става от 1-вия път, а чак от 2-ри че и 3-ти. Усеща се ритане в педалите и след ходене по мъките и натискане (след което 1 път си пукнах копчето на Start/Stop-а), като най-накрая запали излиза бял пушек на неизгоряла нафта от ауспуха. Ходих на няколко майстора и от всичко разбрах, че проблема може да идва от: стартер, свещи, дюзи, инжектори, проблем с някой цилиндър, горивна помпа (губене на налягане в горивото). Аз мисля че, като натисна по-силно това копче пали по-лесно, или си втълпявам, или копчето наистина прави някакви проблеми... Колата като е топла пали добре, но пак има леко ритане в педалите. Съединителя и спирачката ги държа натиснати! Мисля си сега, като е студена щом пали от третия път, зимата да не я търся въобще... Като дам на контакт индикатора за подгревните свещи изгасва веднага (то не се знае дали греят де), и като изчакам да спра да чувам горивната помпа сякаш пали една идея по-добре. Моля помагайте, благодаря предварително!
    Last edited by No_limits_Alfa; d.m.y г., 16:57.
    Алфа Ромео 159 SW, 1.9 JTDm (150)

Първоначално публикувано от No_limits_Alfa Покажи съобщение
    Здравейте колеги, от скоро и аз съм собственик на Алфа Ромео 159 SW 1.9 JTDm 150 к.с. големия мултиджет... Като купих колата бях много доволен, и още съм, но ми изкочи един проблем. При 1-во палене за деня, когато колата си е студена, пали много трудно и даже в повечето случаи не става от 1-вия път, а чак от 2-ри че и 3-ти. Усеща се ритане в педалите и след ходене по мъките и натискане (след което 1 път си пукнах копчето на Start/Stop-а), като най-накрая запали излиза бял пушек на неизгоряла нафта от ауспуха. Ходих на няколко майстора и от всичко разбрах, че проблема може да идва от: стартер, свещи, дюзи, инжектори, проблем с някой цилиндър, горивна помпа (губене на налягане в горивото). Аз мисля че, като натисна по-силно това копче пали по-лесно, или си втълпявам, или копчето наистина прави някакви проблеми... Колата като е топла пали добре, но пак има леко ритане в педалите. Съединителя и спирачката ги държа натиснати! Мисля си сега, като е студена щом пали от третия път, зимата да не я търся въобще... Като дам на контакт индикатора за подгревните свещи изгасва веднага (то не се знае дали греят де), и като изчакам да спра да чувам горивната помпа сякаш пали една идея по-добре. Моля помагайте, благодаря предварително!
    И на това му казваш-много доволен!!!?Виж си корекцията на дюзите, ако не сте я гледали при покупката?Напиши от кой град си за да те насочат към добър сервиз.
    Last edited by stu; d.m.y г., 17:09.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Гледахме ги след купуване и колби им слагахме, добре са, само едната не беше вписана, тя е и белязана, ама и като я вписахме в компа, същата работа... От Търговище съм!

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:10 ----------

А и да добавя, може ли кола с проблем в цилиндър да върви със 180 км/час без проблем? На дали е от цилиндър... Аз казвам майсторите какво викат, то не значи, че проблема е с всичко изброено, може да е от горивна помпа само... Сипвах масло за Щилка в горивото уж да оправи помпата ако не е наред - нищо не стана...

Comment

Първоначално публикувано от No_limits_Alfa Покажи съобщение
        Гледахме ги след купуване и колби им слагахме, добре са, само едната не беше вписана, тя е и белязана, ама и като я вписахме в компа, същата работа... От Търговище съм!

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:10 ----------

А и да добавя, може ли кола с проблем в цилиндър да върви със 180 км/час без проблем? На дали е от цилиндър... Аз казвам майсторите какво викат, то не значи, че проблема е с всичко изброено, може да е от горивна помпа само... Сипвах масло за Щилка в горивото уж да оправи помпата ако не е наред - нищо не стана...
        Добре де, ако е от помпата няма ли да се разбере с мес-налягане цел и реално?

Comment

Как с мес-налягане цел и реално? Не те разбрах съжалявам, единственото, което съм пробвал с помпата е това с маслото от Щилка...

Comment

Аз имах абсолютно същия проблем с трудно палене и изпушване отзад - в бяло ... и се оказаха 3 дюзи .. На МЕС се виждат като я закачите.
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Аха, МЕС е програма за диагностика явно... Сега разбрах, мерси! Ние я закачахме, обаче не мога да ти кажа с каква програма... Имах идея да отида в Ауто Италия там да я закачат, дали ще сбъркам?

Comment

http://www.multiecuscan.net/

Comment

Аз имах подобен проблем с колата от подписа когато я взех нямаше проблеми но след около година започна да прави както твоята първото палене за деня беше тегаво първо припалваше и гаснеше мислех си за проблемни дюзи.След време аз с един приятел започнахме да разглобяваме колата за премахване на вихрови клапи също премахнахме егр и дпф и сменихме ангренажа и водната помпа след тази намеса все едно е друга кола вече го няма това трудно палене и колата стана по пъргава в ниските обороти според мен проблема при теб е от вихрови клапи егр или дпф. Дано съм бил полезен.
                  Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

А бе и при мен е така на 3 дни 1 път ми изпушва сутрин и то само като е студена. Майстора каза ,че някоя дюза остава отворена и ,докато не изтика излишната нафта от цилиндъра сутрин пуши малко бяло. И аз мисля ,че не е от загуба на компресията защото 240 ги правя доста доволно. Аз слагах добавка за дюзи на бардал и се оправи за месец някъде и след добавката си сложих масло за щилка да смаже малко тези дюзи ,но едната не е в норми та мисля да я пратя в София казаха ми ,че цената на дюза варира от 180-300 лв за бройка и мисля ,че ще трябва да сменя разпръсквач. Притеснявам се да не пикае много и да пробие буталото
                    Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

И моята сутрин изпушваше бяло и мислех че са дюзи но сега нямам проблеми с палене и няма изпушване.
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

Да не би пък ЕГР-а и ДПФ-а да са ми запушени... Ще пробвам да сипя една добавка за ДПФ да видим какво ще стане... Мерси за мненията колеги!

Comment

Какво стана колега, какъв се оказа проблема?
                          Преди няколко дни си купих 159 2,4 и при мен е съшщата работа от тази сутрин.
                          Моля някой от пловдив да ме насочи към качествен сервиз за обслужване, проверка и смяна на каквото има по колата да се прави.
                          Мерси предварително.
                          Alfa Romeo 156 2,4 JTD 150hp
                          Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 200 hp

Comment

Хубаво е всички вие първо да си проверите ЕГР-те дали не са заспали полу-отворени.
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от r3p71l3 Покажи съобщение
                              Какво стана колега, какъв се оказа проблема?
                              Преди няколко дни си купих 159 2,4 и при мен е съшщата работа от тази сутрин.
                              Моля някой от пловдив да ме насочи към качествен сервиз за обслужване, проверка и смяна на каквото има по колата да се прави.
                              Мерси предварително.
                              При Вальо или Любо е твоето място за обслужване и тн. !
                              0889211631 и 0896370074
                              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                              X